Pelletkachel kopen Stede Broec

Vergelijk installateurs pelletketels Stede Broec

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stede Broec kopen maakt het mogelijk om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind jij uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1616

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stede Broec een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de ZEFIRO³ van het merk CADELOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Stede Broecverbruikt 2940 kWh stroom en 2940 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €155,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Stede Broec vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Stede Broec waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stede Broec

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in stede-broec


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen met betrekking tot de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Stede Broec. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stede Broec


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Stede Broec?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €600 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ortigara (EuroAlpi), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Drum (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera Style 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Stede Broec. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1614, 1616.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente