Pelletkachel kopen Wormerland

Vergelijk installateurs pelletketels Wormerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wormerland kopen biedt jou de kans om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker lees jij waardevolle details die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1546

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wormerland zeer interessant. Denk aan de Aqua 16 All Style Elegance / Clessidra / Turbo van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wormerlandverbruikt 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wormerland vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wormerland waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wormerland

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in wormerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen over je woning. U kunt denken aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een betrouwbare installateur in Wormerland. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wormerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wormerland?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €400 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Betty (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Pad (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wormerland. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1546.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente