Pelletkachel kopen Zwaagdijk-Oost

Vergelijk installateurs pelletketels Zwaagdijk-Oost

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwaagdijk-Oost kopen maakt het mogelijk om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels pelletkachelrevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 1682

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwaagdijk-Oost iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Teodora van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikverbruikt 3060 kWh stroom plus nog eens 3060 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zwaagdijk-Oost vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zwaagdijk-Oost waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwaagdijk-Oost

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in zwaagdijk-oost

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel experts zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen over je woonobject. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook factoren als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Zwaagdijk-Oost. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwaagdijk-Oost


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zwaagdijk-Oost?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €650 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • TERMO PLUS 18 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 110 (AMG S.p.A.), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • icona Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zwaagdijk-Oost. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1681, 1682, 1683, 1684.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!