Pelletkachel kopen Abbekerk

Vergelijk installateurs pelletketels Abbekerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Abbekerk kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website lees jij handige details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 1657

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1657
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Abbekerk wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Diadema Idro van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikverbruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Abbekerk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Abbekerk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Abbekerk

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige oplossing: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in abbekerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over jouw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Abbekerk. Check de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Abbekerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Abbekerk?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €800 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Energy H (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Hermetic 10 (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • LP uo 6 Video Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Abbekerk. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1657.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!