Pelletkachel kopen Sijbekarspel

Vergelijk installateurs pelletketels Sijbekarspel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sijbekarspel kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek je toepasbare aanbevelingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 1655

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei zaken. Onder andere: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sijbekarspel een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Dali 90 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Medemblikverbruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sijbekarspel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Sijbekarspel waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sijbekarspel

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in sijbekarspel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot je woning. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Sijbekarspel. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sijbekarspel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Sijbekarspel?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €900 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • ENERGY VETRO (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Hermetic 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Video Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sijbekarspel. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1655.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!