Pelletkachel kopen Benningbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Benningbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Benningbroek kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij bruikbare toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 1654

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Benningbroek wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Gibli van het merk MZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikverbruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Benningbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Benningbroek waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Benningbroek

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in benningbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel experts zijn actief in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u wat vragen inzake jouw huis. Relevant zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Benningbroek. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Benningbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Benningbroek?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €500 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Topfire 80 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Model NSE (L) – Lara 12 K-KKA / Redonda Basic MO (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Steel (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Benningbroek. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1654.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!