Pelletkachel kopen Andijk

Vergelijk installateurs pelletketels Andijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Andijk kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1619

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere facetten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1619
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Andijk zeker een goede optie. Denk aan de Rosy van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Medemblikverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Andijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Andijk waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Andijk

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in andijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. de woning. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een goede installateur in Andijk. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Andijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Andijk?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €400 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Medea LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Excelent 10-BED / Rood (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Drum (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Andijk. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1619.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!