Pelletkachel kopen Wervershoof

Vergelijk installateurs pelletketels Wervershoof

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wervershoof kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je accurate toelichtingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1693

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1693
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wervershoof geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Tondo van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Medemblikverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wervershoof vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wervershoof waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wervershoof

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per model.

pelletkachel installateurs in wervershoof


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen m.b.t. je huis. Belangrijk zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Wervershoof. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wervershoof


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wervershoof?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €900 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Lia (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.6-G (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Steel LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wervershoof. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1693.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!