Pelletkachel kopen Hauwert

Vergelijk installateurs pelletketels Hauwert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hauwert kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze pagina lees jij accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 1692

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1692
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hauwert zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Ortigara van het merk EuroAlpiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Medemblikgebruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hauwert vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Hauwert waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hauwert

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in hauwert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot uw huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Hauwert. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hauwert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hauwert?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €800 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Termo Perla Plus (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 21,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Cayenne 16 / Cayenne 16C (AMG S.p.A.), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • Rafale LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hauwert. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1691, 1692.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!