Pelletkachel kopen Leudal

Vergelijk installateurs pelletketels Leudal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leudal kopen stelt je in de gelegenheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze tool vind je handige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6089

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende facetten. Denk aan: jouw soort woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leudal een uitstekende optie. Denk aan de QUADRA10C van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Leudal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Leudal waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leudal

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en voordelige optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in leudal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen omtrent je woonobject. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Leudal. Bekijk de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Leudal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Leudal?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €400 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Fata (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Melino H2O (Spertherm), vermogen 7,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Leudal. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6088, 6089, 6093.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente