Pelletkachel kopen Haelen

Vergelijk installateurs pelletketels Haelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haelen kopen biedt jou de kans om je woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij bruikbare gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 6081

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6081
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haelen zeer interessant. Een voorbeeld is de Aveiro C. Nova 24 van het merk EcoforestEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Haelen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Haelen waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haelen

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in haelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of liever een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Haelen. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Haelen?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €550 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Vivo 90 Pellet Basic (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Lodi 10 (Invicta), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Rondo Glas (Gallus), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Haelen. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6080, 6081.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!