Pelletkachel kopen Cranendonck

Vergelijk installateurs pelletketels Cranendonck

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cranendonck kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina doorzoek jij praktische informatie die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6021

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Cranendonck zeker een goede optie. Denk aan de HSP 2.17 Pemium 713.07 van het merk Haas & SohnOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Cranendonckverbruikt 3550 kWh stroom en nog eens 3550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €187,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Cranendonck vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Cranendonck waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in februari 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Cranendonck

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en voordelige optie: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in cranendonck

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van je huis. Onder andere de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Cranendonck. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Cranendonck


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Cranendonck?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €700 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • BILD ATC (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Berg (Air) (Arco), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Toby H 15 (Termomont), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Cranendonck. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6020, 6021.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente