Pelletkachel kopen Ell

Vergelijk installateurs pelletketels Ell

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ell kopen stelt jou in staat om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website tref jij uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 6011

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verschillende factoren. Denk aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6011
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ell misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Lyra 6 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ell vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ell waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ell

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in ell


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het design en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een geschikte installateur in Ell. Let op beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ell


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ell?

Er zijn op dit moment velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €500 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Audax 10 (Lasian), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 (grande) (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Tonda (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ell. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6011.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!