Pelletkachel kopen Hunsel

Vergelijk installateurs pelletketels Hunsel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hunsel kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool vind jij uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6013

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Je kunt denken aan: type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hunsel wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de ROUND8K-K van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hunsel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Hunsel waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hunsel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in hunsel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen belangrijke vragen die gaan over de woning. Onder andere het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en maak een keuze voor een goede installateur in Hunsel. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hunsel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hunsel?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €900 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Stavanger 6 (Livin’ flame), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 PELLETTO 419.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alma 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hunsel. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6013.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!