Pelletkachel kopen Grathem

Vergelijk installateurs pelletketels Grathem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grathem kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website doorzoek jij waardevolle aanbevelingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 6096

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grathem misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Unica Term ECO 6 van het merk Unica Term GmbHOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom plus 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Grathem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Grathem waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Grathem

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in grathem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen relevante vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een professionele installateur in Grathem. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Grathem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Grathem?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €500 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • MCZ TOBA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Prima2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • ST-03-10 Idesia (Green Puros), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Grathem. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6096.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!