Pelletkachel kopen Neer

Vergelijk installateurs pelletketels Neer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neer kopen stelt jou in staat om je huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker bekijk jij omvangrijke info die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 6086

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6086
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neer geen gek idee. Bijvoorbeeld de Revivo 125 van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €192,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Neer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Neer waar experts u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Neer

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende oplossing: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per model.

pelletkachel installateurs in neer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot je woonobject. Onder andere de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Neer. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Neer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Neer?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €900 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • MCZ SAGAR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Isatis LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aline (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Neer. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6086.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!