Pelletkachel kopen Maasgouw

Vergelijk installateurs pelletketels Maasgouw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasgouw kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze tool vind je samengestelde raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6019

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasgouw wellicht iets voor jou. Denk aan de Irma van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasgouwverbruikt 3380 kWh stroom plus nog eens 3380 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Maasgouw vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Maasgouw waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Maasgouw

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende optie: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in maasgouw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent de woning. Denk aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Maasgouw. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Maasgouw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Maasgouw?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €700 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Forma (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Varan 1.14 (Strebel), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Maasgouw. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6019.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente