Pelletkachel kopen Heythuysen

Vergelijk installateurs pelletketels Heythuysen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heythuysen kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze website bekijk jij samengestelde toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6093

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. We spreken over: jouw soort woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heythuysen een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Adler Firecube L van het merk Olimpia-Splendid S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €192,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Heythuysen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heythuysen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Heythuysen

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en voordelige oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in heythuysen

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel installateurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen diverse vragen over de woning. Bijvoorbeeld het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Heythuysen. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Heythuysen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heythuysen?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €400 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MCZ THEMA (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Point2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • ST04B-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Heythuysen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6093.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!