Pelletkachel kopen Baexem

Vergelijk installateurs pelletketels Baexem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baexem kopen stelt je in de gelegenheid om een woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website tref jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6095

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baexem zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de LP up 6 Ile van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Baexem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Baexem waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Baexem

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in baexem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over uw woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een goede installateur in Baexem. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Baexem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Baexem?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €550 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • MCZ TOBA AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Classica2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • ST04C-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Baexem. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6095.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!