Pelletkachel kopen Roerdalen

Vergelijk installateurs pelletketels Roerdalen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roerdalen kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze vergelijker tref je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 6063

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roerdalen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Soprano 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Roerdalenverbruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €185,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Roerdalen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Roerdalen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Roerdalen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in roerdalen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen die gaan over het huis. Onder andere de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en selecteer een goed bekendstaande installateur in Roerdalen. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roerdalen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Roerdalen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €600 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Pellet-blok (EdilKamin), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Alare (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Roerdalen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6063.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente