Pelletkachel kopen Horn

Vergelijk installateurs pelletketels Horn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Horn kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 6085

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Denk aan: type huis, wat het doel is, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6085
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Horn een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de CADEL SFERA van het merk CADEL SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Horn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Horn waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Horn

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem wordt gebruikt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in horn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot het huis. Denk aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Horn. Vraag om klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Horn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Horn?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €900 en €1100. Je kunt denken aan:

 • MCZ EGO COMFORT AIR 2.0 (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Carya LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Rose (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Horn. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6085.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!