Pelletkachel kopen Neeritter

Vergelijk installateurs pelletketels Neeritter

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neeritter kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref je waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6015

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6015
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Neeritter een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de SPV-M13 NIA van het merk Punto FuocoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom plus 3580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Neeritter vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Neeritter waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Neeritter

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke keuze: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in neeritter


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot het huis. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies voor een professionele installateur in Neeritter. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Neeritter


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Neeritter?

Hedendaags vind je meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €450 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Liland 8 (Livin’ flame), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 PELLETTO (grande) 432.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alma 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Neeritter. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6015.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!