Pelletkachel kopen Nunhem

Vergelijk installateurs pelletketels Nunhem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nunhem kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website vind jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6083

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nunhem geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Felix Air van het merk IwonaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leudalgebruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nunhem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Nunhem waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nunhem

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nunhem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van jouw woning. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een uitstekende installateur in Nunhem. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nunhem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nunhem?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €600 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCZ EGO AIR 2.0 (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Arenga LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Epure (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nunhem. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6083.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!