Pelletkachel kopen Kelpen-Oler

Vergelijk installateurs pelletketels Kelpen-Oler

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kelpen-Oler kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website bekijk jij veelzijdige informatie die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6037

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6037
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kelpen-Oler zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de KS 100 / WO 125 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leudalconsumeert 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kelpen-Oler vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Kelpen-Oler waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kelpen-Oler

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante beslissing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in kelpen-oler


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. het huis. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een goede installateur in Kelpen-Oler. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kelpen-Oler


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kelpen-Oler?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit honderden pelletketel / pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €800 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ERA (Malavolta), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • cs 75 (Heatdesign), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • GLOBE (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kelpen-Oler. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6037.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!