Pelletkachel kopen Buggenum

Vergelijk installateurs pelletketels Buggenum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buggenum kopen maakt het mogelijk om je huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je actuele adviezen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 6082

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene variabelen. Onder andere: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6082
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Buggenum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de SCIROCCO IDRO ACS 18 van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Buggenum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Buggenum waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Buggenum

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in buggenum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je diverse vragen omtrent jouw huis. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga voor een geschikte installateur in Buggenum. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Buggenum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Buggenum?

Recent kun je gebruik maken van allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €650 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MCZ EGO AIR 2.0 OYSTER (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Nola 7 (Invicta), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Rondo Full Glass (Gallus), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Buggenum. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6082.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!