Pelletkachel kopen Roggel

Vergelijk installateurs pelletketels Roggel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roggel kopen opent nieuwe deuren om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker lees jij omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 6089

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roggel een uitstekende optie. Denk aan de Atlas van het merk ClamEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Roggel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Roggel waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Roggel

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in roggel

Plaatsen in de omgeving:

Populaire merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. je woning. U kunt denken aan het type woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Roggel. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roggel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Roggel?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €800 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MCZ STAR AIR 2.0 (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Olea LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Corinne (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Roggel. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6088, 6089, 6093.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!