Pelletkachel kopen Roermond

Vergelijk installateurs pelletketels Roermond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roermond kopen stelt jou in staat om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden diverse type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door deze pagina check je praktische raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 6041

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei aspecten. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6041
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roermond zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de RED GARDENIA HYDRO van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Roermondgebruikt 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €151,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Roermond vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Roermond waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Roermond

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende oplossing: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in roermond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Relevant zijn het soort huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Roermond. Houd rekening met referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roermond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Roermond?

Hedendaags vind je velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €650 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Pellkamin 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Favilla / Berija / Dalmata / Dama (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Roermond. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6040, 6041, 6042, 6043, 6044, 6045, 6049.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente