Pelletkachel kopen Nederweert

Vergelijk installateurs pelletketels Nederweert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nederweert kopen is bij uitstek geschikt om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze website ontdek je samengestelde toelichtingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 6031

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nederweert geen gek idee. Een voorbeeld is de Ekoline 7,5 van het merk KovanNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Nederweertconsumeert 3670 kWh stroom plus 3670 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nederweert vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Nederweert waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nederweert

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in nederweert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen inzake uw woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een geschikte installateur in Nederweert. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nederweert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nederweert?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €950 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Logo (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • TP 30 (Teba Therm), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nederweert. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6030, 6031.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente