Pelletkachel kopen Ittervoort

Vergelijk installateurs pelletketels Ittervoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ittervoort kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze pagina bekijk je bruikbare adviezen die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 6014

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verscheidene aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ittervoort iets om te overwegen. Denk aan de FRAME³ 9 kW van het merk CADELOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ittervoort vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Ittervoort waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ittervoort

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in ittervoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een erkende installateur in Ittervoort. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ittervoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ittervoort?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €900 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Ulvik 8 (Livin’ flame), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 PELLETTO C 419.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 9.0 (Fontana SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ittervoort. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6014.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!