Pelletkachel kopen Haler

Vergelijk installateurs pelletketels Haler

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haler kopen biedt jou de kans om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze website doorzoek je praktische info die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 6012

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6012
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haler geen gek idee. Denk aan de EUAS.L-W van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Leudalverbruikt 3580 kWh stroom plus 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Haler vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Haler waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Haler

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en besparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in haler


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot de woning. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Haler. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haler


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Haler?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €600 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • EVA (LAST CALOR-Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 C (grande) (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Domus (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Haler. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6012.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!