Pelletkachel kopen Emmen

Vergelijk installateurs pelletketels Emmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Emmen kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze vergelijker bekijk jij toepasbare raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 7801

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7801
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Emmen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 9, Dual van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Emmenconsumeert 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Emmen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders neigen naar een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Emmen waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Emmen

Een andere is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en besparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in emmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. uw huis. Onder andere de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Emmen. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Emmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Emmen?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €850 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • ADURO H2 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Natura 11 (Ravelli), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Emmen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7800, 7801, 7811, 7812, 7813, 7814, 7815, 7821, 7822, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7828.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente