Pelletkachel kopen Erica

Vergelijk installateurs pelletketels Erica

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Erica kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn tal van type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl lees jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 7887

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Erica wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de CLUB COMFORT AIR UP van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Erica vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Erica waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Erica

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Dit model zorgt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in erica


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen relevante vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Erica. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Erica


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Erica?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €800 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Viola 100 S-line (Qlima), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Glass / Iron (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ DUO HYDRO (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Erica. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7887.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!