Pelletkachel kopen Klazienaveen

Vergelijk installateurs pelletketels Klazienaveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klazienaveen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verschillende soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl check je veelzijdige raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7891

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. We spreken over: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klazienaveen zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Toronto van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Klazienaveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Klazienaveen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Klazienaveen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in klazienaveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u speciale vragen omtrent uw huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga voor een goede installateur in Klazienaveen. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Klazienaveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Klazienaveen?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is wisselt tussen €950 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Model 900 (Ravelli), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ FLUX HYDRO 15 (MCZ), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Klazienaveen. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7890, 7891, 7892.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!