Pelletkachel kopen Nieuw-Dordrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Dordrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Dordrecht kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide details die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7885

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7885
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Dordrecht zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de QUADRA6 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nieuw-Dordrecht vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuw-Dordrecht waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Dordrecht

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in nieuw-dordrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het gewenste model en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga in zee met een goede installateur in Nieuw-Dordrecht. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Dordrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nieuw-Dordrecht?

Recent kun je gebruik maken van allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €650 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Viola 85 S-line (Qlima), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ CLUB HYDRO 22 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuw-Dordrecht. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7885.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!