Pelletkachel kopen Nieuw-Schoonebeek

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Schoonebeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Schoonebeek kopen opent nieuwe deuren om uw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref je uitgebreide details die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7766

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse factoren. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Schoonebeek geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dia-Mond LX up 9 van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nieuw-Schoonebeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuw-Schoonebeek waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Schoonebeek

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende mogelijkheid: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuw-schoonebeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Nieuw-Schoonebeek. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Schoonebeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nieuw-Schoonebeek?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €500 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Hydria 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Inserto Zeus V (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Aike Comort Air (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuw-Schoonebeek. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7766.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!