Pelletkachel kopen Veenoord

Vergelijk installateurs pelletketels Veenoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veenoord kopen is bij uitstek geschikt om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze website lees jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 7844

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende variabelen. Denk aan: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7844
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veenoord geen gek idee. Bijvoorbeeld de Redonda Glass 20 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €170,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Veenoord vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Veenoord waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Veenoord

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in veenoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent jouw woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Veenoord. Check de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veenoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Veenoord?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €950 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MCR TR. Vulcano – 6 kW Asso (PN Metal), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto Genius (Moretti Design), vermogen 24,2 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Veenoord. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7844.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!