Pelletkachel kopen Nieuw-Amsterdam

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Amsterdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Amsterdam kopen stelt jou in staat om jouw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek je accurate raadgeving die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7833

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7833
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Amsterdam iets om te overwegen. Dat kan zijn de P943-S van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom en stookt 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nieuw-Amsterdam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuw-Amsterdam waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Amsterdam

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in nieuw-amsterdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van je woning. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw informatie kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies een goede installateur in Nieuw-Amsterdam. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Amsterdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuw-Amsterdam?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €700 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCR TR. Vulcano – 10 kW Lava (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • C 7 Globe (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • HALO AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuw-Amsterdam. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7833.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!