Pelletkachel kopen Schoonebeek

Vergelijk installateurs pelletketels Schoonebeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoonebeek kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze vergelijker lees jij praktische info die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7761

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoonebeek iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Extra stove ESP 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €170,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Schoonebeek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Schoonebeek waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schoonebeek

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in schoonebeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen inzake uw woonobject. Denk aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Schoonebeek. Vraag naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schoonebeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Schoonebeek?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is schommelt tussen de €900 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Delya 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • C 12 Classic Style/Classic All Style & C 13 Style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • MCZ BOXTHERM 70 (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schoonebeek. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7760, 7761, 7766.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!