Pelletkachel kopen Emmer-Compascuum

Vergelijk installateurs pelletketels Emmer-Compascuum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Emmer-Compascuum kopen biedt jou de kans om je woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website check jij accurate informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 7881

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Onder andere: woning-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Emmer-Compascuum een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de ROUND 100 van het merk Dielle SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom plus 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Emmer-Compascuum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Emmer-Compascuum waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Emmer-Compascuum

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in emmer-compascuum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Emmer-Compascuum. Check de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Emmer-Compascuum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Emmer-Compascuum?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen €450 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Stubo 14 – model STC 14.2 (Puros), vermogen 13 [KW], €650 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo All Style/ Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Emmer-Compascuum. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7880, 7881.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!