Pelletkachel kopen Barger-Compascuum

Vergelijk installateurs pelletketels Barger-Compascuum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Barger-Compascuum kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij de pelletkachel-vergelijker lees jij praktische info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 7884

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7884
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Barger-Compascuum wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Carlotta idro 13 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Barger-Compascuum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Barger-Compascuum waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Barger-Compascuum

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in barger-compascuum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen aangaande uw woonobject. Denk aan de categorie woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een erkende installateur in Barger-Compascuum. Kijk naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Barger-Compascuum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Barger-Compascuum?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €500 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Lindara 100 S-line (Qlima), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ CLUB HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Barger-Compascuum. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7884.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!