Pelletkachel kopen Nieuw-Weerdinge

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Weerdinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Weerdinge kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref je actuele info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 7831

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende randvoorwaarden. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7831
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Weerdinge misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Aqua 18.5 van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuw-Weerdinge vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Nieuw-Weerdinge waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Weerdinge

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuw-weerdinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot je woning. Onder andere de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga in zee met een geschikte installateur in Nieuw-Weerdinge. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Weerdinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuw-Weerdinge?

Recent kun je gebruik maken van velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €650 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava (PN Metal), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • A 7 Style (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • EGO COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nieuw-Weerdinge. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7830, 7831.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!