Pelletkachel kopen Weiteveen

Vergelijk installateurs pelletketels Weiteveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weiteveen kopen opent nieuwe deuren om je woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina check jij toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 7766

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei factoren. Denk aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Weiteveen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Solea Cuba van het merk Magikal srlOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom en stookt 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Weiteveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Weiteveen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Weiteveen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in weiteveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen m.b.t. jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een uitstekende installateur in Weiteveen. Vraag om verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Weiteveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Weiteveen?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €800 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Hydria 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Inserto Zeus C (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • MCZ VIVO 80 PELLET BASIC (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Weiteveen. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7765, 7766.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!