Pelletkachel kopen Zandpol

Vergelijk installateurs pelletketels Zandpol

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zandpol kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 7764

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zandpol een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Termo Perla van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zandpol vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zandpol waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zandpol

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en kostenbesparende oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in zandpol


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Relevant zijn het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als de kleur en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Zandpol. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zandpol


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zandpol?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €950 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Delya 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • C 13 ALL style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • MCZ VIVO 80 PELLET SLIM (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zandpol. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7764.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!