Pelletkachel kopen Klazienaveen-Noord

Vergelijk installateurs pelletketels Klazienaveen-Noord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klazienaveen-Noord kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt verschillende modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze website lees je waardevolle adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 7889

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7889
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klazienaveen-Noord wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de HPO 6 Modesto van het merk RowiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom en stookt 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Klazienaveen-Noord vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Klazienaveen-Noord waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Klazienaveen-Noord

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in klazienaveen-noord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een geschikte installateur in Klazienaveen-Noord. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Klazienaveen-Noord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Klazienaveen-Noord?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €500 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Eleonora 74 S-line (Qlima), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ EGO HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Klazienaveen-Noord. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7889.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!