Pelletkachel kopen Roswinkel

Vergelijk installateurs pelletketels Roswinkel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roswinkel kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker tref je veelzijdige details die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 7895

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. We spreken over: soort huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roswinkel wellicht iets voor jou. Denk aan de Winteröfen 125 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Emmenverbruikt 2990 kWh stroom plus nog eens 2990 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Roswinkel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Roswinkel waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Roswinkel

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en voordelige installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in roswinkel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers werken in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen wat vragen ten aanzien van je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een geschikte installateur in Roswinkel. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roswinkel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Roswinkel?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €900 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Flavia (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • MCZ MUSA HYDRO 22 (MCZ), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Roswinkel. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7895.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!