Pelletkachel kopen Zwartemeer

Vergelijk installateurs pelletketels Zwartemeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwartemeer kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina doorzoek je uitgebreide aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 7894

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei onderdelen. We spreken over: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7894
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwartemeer wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de P963 C-M-D THERMO van het merk Gruppo PiazzettaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Emmengebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zwartemeer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zwartemeer waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwartemeer

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in zwartemeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders werken in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u relevante vragen m.b.t. uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een erkende installateur in Zwartemeer. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zwartemeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zwartemeer?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €900 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Aria (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ MUSA HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zwartemeer. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7894.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!