Pelletkachel kopen Zuidhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidhorn kopen opent nieuwe deuren om de woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze tool vind jij waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9801

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9801
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidhorn misschien we dé oplossing. Denk aan de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-WAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zuidhorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Zuidhorn waar experts u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidhorn

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1000 per product.

pelletkachel installateurs in zuidhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen verschillende vragen inzake het huis. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Zuidhorn. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zuidhorn?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €650 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Eco air 10 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne-Power7 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • P 7 Air (Senko), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zuidhorn. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9800, 9801.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente