Pelletkachel kopen Briltil

Vergelijk installateurs pelletketels Briltil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Briltil kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze pagina tref je accurate aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9805

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke variabelen. Onder andere: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9805
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Briltil zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de I-DEA Idro Quadra 17S van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhornconsumeert 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Briltil vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen overwegen een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Briltil waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Briltil

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en kostenbesparende oplossing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in briltil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over je huis. Onder andere het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Briltil. Check de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Briltil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Briltil?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen €650 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Noelle 12 kanalisatie (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Berg (Air) (Arco), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Briltil. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9805.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!