Pelletkachel kopen Den Horn

Vergelijk installateurs pelletketels Den Horn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Horn kopen opent nieuwe deuren om de woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde raadgeving die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 9832

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Denk aan: woning-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9832
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Horn een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de IDRO SMART 14 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhornverbruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Den Horn vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Den Horn waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Horn

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en aantrekkelijke beslissing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in den-horn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen belangrijke vragen over uw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een goed bekendstaande installateur in Den Horn. Vraag naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Den Horn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Den Horn?

Momenteel bestaan er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €550 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Grecale 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • FRAME³ 7 kW (CADEL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Den Horn. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9832.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!