Pelletkachel kopen Saaksum

Vergelijk installateurs pelletketels Saaksum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Saaksum kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website check jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 9886

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. Onder andere: woning-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9886
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Saaksum misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Shell 3 van het merk CADEL SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhornverbruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Saaksum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Saaksum waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Saaksum

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en relatief goedkope keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in saaksum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen ten aanzien van je huis. Denk aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en selecteer een erkende installateur in Saaksum. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Saaksum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Saaksum?

Tegenwoordig zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • ROUND 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Diana (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Acciaio Modello 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Saaksum. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9886.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!